Adventskalender

Maggans Adventskalender lucka 24

God jul på er! Hoppas att ni har det så bra om ni bara kan!  I dagens lucka hittar ni ingenting från oss. Vi har vräkt ut vinster värda tusentals, tiotusentals kronor! Allt genom våra snälla partners som givit oss alla dessa prylar. Prylar är kul. Grejer är bra att ha, men det är absolut inte det viktigaste.

Dags att som vanligt vända på det, det brukar vi göra varje julafton i den här kalendern.  Nu vill vi ha av er. Inte nödvändigtvis vi som personer men ni skall få ett uppdrag och vi hoppas ni vill hjälpa oss om ni har möjlighet till det. Hjälp oss att över julhelgen underlätta lite grand för era medmänniskor. Ge en minut eller två av din tid till någon.

I skrivandets stund får vi hoppas att de flesta har landat i något slags lugn. Kanske har man ätit julgröt till frukost? En del har säkert fått en liten julklapp redan på morgonen. Någon har fått en kram. En annan har fått ett ”jag älskar dig”. Det finns dock de som inte får uppleva något av det här. Vissa av oss i landet är ensamma. Någon är tillfreds med att kura ihop sig i soffan, äta lite gott och bara andas in lugnet, medans andra mår dåligt och känner sig utlämnade och mest ensamma i hela världen.

Någonstans i landet finns det vilsna själar som spenderar sin julafton genom att lägga sig på en hög kartonger under en bro. Ett barn i Jordbro får inga julklappar. Någon ligger under en filt och har druckit alldeles för mycket vin och summerar året som har varit det värsta någonsin.

Hursomhelst, oavsett vart ni befinner er ber vi er nu att tänka på era medmänniskor. I tider som dessa svämmar både traditionell media, bloggar, facebook och andra sociala medier, över av organisationer som ber om din hjälp. Ofta vill man att vi ska skänka pengar, och har vi möjlighet till det är det underbart! Det har säkert många av er redan gjort, och kommer så att göra lite till, men det finns också andra sätt att hjälpa till som inte kostar något alls i pengar mätt, utan tar lite av er tid, er kärlek, omtanke och er värme.

Vill ni göra oss och alla en tjänst? Gå över till grannen, ni vet han som är lite lustig och sitter ensam. Ge han ett ”God Jul”. Sätt er ner med honom och prata bort en stund. Ta med dig en termos med glögg och lite pepparkakor och gå ner på stan. Stanna till vid någon och bjud denne på lite varm glögg. Fråga hur läget är.

Ring till din syster. Säg förlåt. Åk över till din gamla mamma som du inte sett på 15 år. Ni blev osams över något du knappt minns. Åk över till henne. Du behöver inte ens ha med dig något. Lämna stoltheten hemma, men ta med dig din kärlek och mod.

Vissa av oss har haft en fantastiskt år. Det bästa året ever! Andra har upplevt det värsta året någonsin. En del har bara flutit med, gillat läget och är tillfreds. Någon är älskad och vet om det. En annan är ensam och funderar på meningen med livet och i juletider ifrågasätter man det extra mycket.

Har du det jobbigt över jul så finns det en del stöd man kan få. Vi har valt att lista några stycken här nedan, dit du kan vända dig om och när det känns för övermäktigt och glöm inte bort att du har oss. Massor av nätkompisar som finns här ❤

BRIS

för dig upp till 18 år:  Tfn: 116 100 eller gå in på hemsidan www.bris.se och chatta eller mejla direkt med dem.

Jourhavande Präst

Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Den som svarar är präst inom Svenska kyrkan.

Som alla präster har också prästerna i jouren absolut tystnadsplikt. Samtalet bandas inte och det som sägs stannar mellan er.

Telefonjouren är öppen alla dagar mellan 21.00 och 06.00. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning. Väntetiden brukar vara ungefär fem minuter.

Jourhavande Medmänniska JM

Tfn: 08-702 16 80. Öppet 21-06 året om. www.jourhavande-medmanniska.com

De som svarar i telefonen har genomgått en grundutbildning, men har ingen specialkompetens som kuratorer eller psykologer, utan är som vårt namn antyder, just vanliga medmänniskor. De har tystnadsplikt och du ringer helt anonymt.

Ge en minut eller två av din tid till någon. Det är det vi ber dig om, och dela gärna din historia i kommentarsfältet i detta inlägg. Inspirera oss, med en historia från idag, eller en historia som du varit med om förut.

En riktigt GOD JUL, tack för att ni finns och hänger här,  och tusen kramar, önskar:

Magdalena , Tomas , Mark, David och alla vi andra som arbetar tillsammans med Magdalena

 

 

 

0

12 svar till “Maggans Adventskalender lucka 24

 1. Carro skriver:

  Bästa luckan! 🙂
  God Jul!

  0
 2. Ingela Franzén skriver:

  Vilken underbar lucka!!!
  Den bästa och mest värdefulla >3
  God Jul till Er alla…..

  0
 3. Kristin Daniels skriver:

  God Jul fina, god hjärtade Magdalena! Sänder över stora, varma, stärkande julkramar!

  0
 4. Jennie Dalgren skriver:

  God jul fina Magdalena. Köpte precis en matkasse från stadsmissionen som kommer delas ut till en utsatt familj. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Kram

  0
 5. Eva skriver:

  Den bästa julklappen!! Tack Magdalena!

  Jag hoppas du och din familj får en fin jul tillsammans. Tänker på er.

  0
 6. Me skriver:

  Helt underbar lucka i julkalendern! Den bästa! Mer kärlek och omtanke till våra medmänniskor! Tänk om man försökte tänka i dom banorna lite oftare? Va världen hade sett annorlunda o bättre ut! Kärlek och god jul till er alla där ute <3

  0
 7. Ina skriver:

  Vilken fin avrundning på julkalendern! Var inne med en liten julklapp hos grannen som sitter själv på julen. Hon blev jätteglad. Det stora finns i det lilla.

  0
 8. Olivia skriver:

  Finaste, den absolut finaste luckan jag skådat! God Jul!

  0
 9. Johanna K skriver:

  Tack för de orden, så¨viktiga och speciellt idag.

  Kram!

  0
 10. Carin skriver:

  Bra tänkt, vi har vad vi behöver!

  0
 11. Julia skriver:

  Så glad att Isak kom och hälsade på dig!!!
  Finaste julklappen presenten man kan få!
  Kärlek ❤️
  Så fint inlägg!!
  Precis det där gjorde jag för nån dag sen…
  En gammal man som jag hälsat på varje dag året om osv när jag varit ute med hundarna.
  Nu tog jag mot till mig knackade på och kramade om honom och frågade hur det va osv 🙂
  Det var så härligt.
  Tack Maggan du är så fin ❤️
  Kram Julia ❤️

  0
 12. Catharina skriver:

  Finaste avslutningen på en trevlig kalender!
  Julen är en tid för en extra omtanke till dom som inte har familjen omkring sig.
  Julen är speciell, för alla, på olika vis…
  Styrkekramar till alla och en önskan om ett fint 2015 <3

  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.